Jardins del Princep


Els Jardins del Princep són, a més a més dŽun dels espais verds amb que compta la ciutat, el recinte que en lŽactualitat acull la col·lecció dŽobres de lŽescultor contemporani Santiago de Santiago. Els Jardins se situen al vessant nord-est del Castell de la Suda, entre aquest i el Fort de Tenasses, resseguint la muralla que bastí la ciutat el segle XIV.

Aquest mateix espai fou anteriorment seu de lŽantic Balneari dŽen Porcar, que a finals del segle passat fou fundat pel llavors propietari Manuel Porcar i Tió després de fer analitzar les aigües de les fonts que brollaven a lŽindret i constatar les propietats medicinals que les caracteritzaven. Així, es creà la infraestructura necessària per al seu funcionament, com també es dissenyaren els jardins de caire romàntic que integraven, ja en aquell primer moment, un important conjunt dŽescultures.

LŽAjuntament de Tortosa adquirí el Balneari lŽany 1970; tot i així, no fou fins al 1989 que sŽacordà la rehabilitació de lŽespai que havia quedat en desús i conseqüentment degradat. La proposta de la Fundació José Celma Prieto de crear un museu dŽescultures a lŽaire lliure fou ben acollida per lŽAjuntament de la ciutat. Així, el 23 de setembre de 1991 foren inaugurats els Jardins per Felip de Borbó en recordança del qual són coneguts com a Jardins del Príncep.

La col·lecció escultòrica que avui acullen, realitzada íntegrament per Santiago de Santiago, la componen vint-i-tres grups escultòrics que, amb un llenguatge academicista, aborden el tema "lŽhome, la seva motivació i el seu destí". Diferents moments històrics de la Humanitat queden plasmats en lŽobra. Com a motiu central de la composició apareix un monòlit format per cossos humans, símbol de la lluita quotidiana de la dona i lŽhome en societat. El conjunt monumental recorda el Park Frogner dŽOslo on treballà lŽescultor noruec Adolf Gustav Vigeland (1869-1943) alumne i seguidor de François-Auguste Rodin.


  • Horaris

Feiners

01/04 al 15/09

resta de lŽany

10 a 13h i 16Ž30 a 19Ž30h

10 a 13h i 15Ž30 a 17Ž30

Diumenges

10 a 14h

  • Dilluns Tancat
  • Servei de guies per visitar el parc i la ciutat.